Има ли риск от смяната на доставчик на електроенергия?

от Smart Energy

Риск от прекъсване на доставката ви няма, независимо дали сте избрали доставчик, какво се случва при смяната, условията по догвора и т.н. Законът гарантира, че ако избраният търговец не може да доставя ел. енергия по независещи от вас причини, доставката ще бъде продължена от т. нар. доставчик на последна инстанция. Рисковете са предимно финансови – свързани с цената на ел. енергията и условията по договора за доставка.

Обвързването с избрания доставчик става едва след подписване на договор за доставка. Срокът на обвързване се определя от срока, избран от вас в договора (обикновенно от 6 до 24 мес.).

Можете да договорите само цената за снабдяване с активна ел. енергия. Тя представлява около 65% от общите ви месечни разходи за ток. Мрежовите такси (пренос и достъп), акцизи и таксите за задължения към обществото се определят от ДКЕВР и не подлежат на договаряне.

Related Posts

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приеми Прочетете още

Бисквитки и тяхната функционалност